بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

Simptomet

A-Magjia

1)-Prishja (divorci) e martesës

Kjo është prej problemeve më të shpeshta, Allahu na ka dhënë një shembull se sa shumë të këqija mund të vijnë nga magjia:"...E, mësonin (njerëzit) prej atyre dyve atë (magji) me çka ndanin burrin prej gruas së vet(...)" El-Bekare, 2/102.

Dy simptome janë veçanërisht dëshmi e këtij lloji të magjisë: Gruaja nuk mundet më të ketë mardhënie seksuale e as të gjejë kënaqësi seksuale; çifti nuk ka asnjë arsye për këtë, duke dashur njëri-tjetrin kur janë larg njëri-tjetrit dhe duke u zënë shpejt pasi bashkohen përsëri.Këto simptoma do të ndodhin papritur pas një periudhe të jetës normale të përbaskët apo madje edhe para fillimit të jetës së përbashkët.

Përleshjet e zakonshme janë të ndryshme nga ato të ndikuara si shkak i magjisë pasi ato janë të bazuara në të kuptuarit e vërtetë dhe të arsyeshëm që mund të trajtohen nëpërmjet arsyetimit dhe dialogut.Dy simptomat e përmendura më parë janë shumë karakteristike për magji.Magjia nuk përjashton problemet reale brenda çiftit, por ajo do të bëjë të pamundur për të zgjidhur ato në mënyrën e duhur.Përfundimisht, në qoftë se asgjë nuk është bërë për ta ndaluar atë, mosmarrëveshjet mund të përkeqësohen dhe do të përfundojnë deri në shkatërrimin e dashurisë brenda çiftit, duke arritur në një pikë pa kthim - veçanërisht nëse familjet përzihen.

Prandaj është e rëndësishme për të diagnostikuar magjinë sa më herët të jetë e mundur.

Për më tepër, magjia mund të përdoret për të parandaluar gruan që ka fëmijë ose njeriu që ka marrëdhënie seksuale. Kjo mund të ndodhë në mënyra të ndryshme: gruaja nuk ka periudha apo nuk kapur shtatzëni fare ose ajo është viktimë e dështimeve pas disa ditëve ose muajve të shtatzënisë, ose foshnja i vdes para lindjes; burri nuk ka asnjë ereksion ose e humbë atë kur i afrohet gruas së tij apo madje edhe gjatë mardhënieve seksuale, që është më e keqja.

Pacienti në nevojë për një kurë (shërim) duhet sinqerisht të tregojë problemet nga çështjet e tilla kështu që mund të kuptohet plotësisht.

2)- Parandalimi i punës

Personi i plotëson të gjitha kushtet për t'u punësuar, por pas asnjë aryse të vlefshme, në secilën përpjekje ai dështon.Puna mund të i premtohet apo garantohet, por diçka do të ndodhë kështu që nuk punon, apo personi do të përballet me një mungesë të energjisë apo ambicies.

3)- Ndalimi i studimeve

Kjo mund të ndodhë në mënyra të ndryshme: studenti nuk mund të mendojë por vetëm të mësojë përmendësh; ai do të harrojë gjithçka; ai do të ketë kokëdhembje sa herë që përpiqet të mësojë; probleme ndodhin gjatë provimit; ai mendon se do të ketë sukses por rezultatet e tij janë më poshtë se mesatarja e kërkuar, etj.

4)- Problemet në shëndet

Magjia mund të shkaktojë shqetësime të rënda shëndetësore. Ne kemi përmendur sterilitetin e femrave dhe impotencën seksuale të meshkujve. Mund gjithashtu të shkaktojë kancer, hemofili, diabetin, ujë në mushkëri, humbjen e flokëve dhe ekzemë...psoriasisin, sipas dijes timeështë vetëm për shkak të magjisë.

Mjekët nuk e kuptojnë mekanizmin e saj dhe nuk kanë trajtim të duhur për të.

Përgjigjet mjekësore janë:

• "Asgjë e parregullt në trup, gjithçka është në rregull". Por personi vazhdon të vuajë.

• "Ka një problem, por ne nuk kemi parë një të tillë kurrë."

• "Është stresi", dhe ata përshkruajnë droga antidepressant që nxisin një problem tjetër, pa zgjidhjen e atë të mëparshmin .

• "Ju keni sëmundje të tillë apo të këtillë, por ne nuk e kuptojmë se si erdhi deri te kjo."

• Në të gjitha rastet, nuk ka asnjë trajtim ose trajtimi nuk është efektiv.

5)- Apatia (Indiferenca)

Personi humb të gjithë motivimin dhe nuk ndërrmerrë asgjë. 5 Apatia

Personi humb të gjithë motivimin dhe fillon asnjë veprim. Ai vazhdimisht do të shtyjë gjërat, duke fjetur gjatë gjithë kohës, duke filluar marrjen e veprimeve, por shpejt duke e dorëzuar (i lënë) ...

6)- Dashuria e rrejshme

Personi, burrë apo grua, nuk është në dashuri me personin tjetër, por është i fiksuar rreth tij/saj, vazhdimisht mendon për të/atë, e sheh personin kudo dhe mund të mendoj se ai është me të vërtetë në dashuri, ndërsa logjikisht nuk ka prirje apo arsye të jetë i tërhequr nga ky person. Ne shpesh shohim një interes për personin e dytë të martohet me të parin, qoftë kjo sentimentale apo materiale, ose për interes të një personi të tretë.

7)- Çmenduria dhe vdekja

Personi do të humbasë kontrollin e tij, ka dyshim për gjithçka dhe të gjithë, flet vetëm, mendon se ai është dikush tjetër, sheh gjëra, bën lidhje ndërmjet të gjitha llojeve të gjërave, etj

Lidhur me vdekjen: person do të joshet për të kryer vetëvrasjes dhe të ndjen diçka që e shtynë atë në dritare, ose do të donë që të prejë venat e tij me një thikë, ose të marrë drogë vdekjeprurëse, ose hedhi veten nën një makinë duke lëvizur, etj Ai gjithashtu mund të përjetojë aksidente shumë të rrezikshme dhe të shpëtojë ngushtë.

8)- Nënshtrimi

Personi do t'i bindet magjistarit ose personit që ka kërkuar magjinë me pa asnjë fjalë, ai nuk do të rezistojë apo të shprehë një mosmarrëveshje tek ai. Ai mund të pendohet për nënshtrimin e tij dhe vendos për të rezistuar, por në disa raste ai do të mbrojë magjistarin - kur ky është larg - kur i thuhet që të mos i besoni atij. Ky lloj i magjisë është përdorur në shumë raste: për të shfrytëzuar financiarisht dikë; një grua që dëshiron të dominojë burrin e saj, ose anasjelltas, një nënë që dëshiron të dëshiron të përdorë çojë fëmijët e saj në lumturi,kur një magjistar dëshiron të përdorë dikë të vendosur magjinë e tij, e kombinuar me magjinë lartpërmendur të dashurisë.

9)- Mosbindja e fëmijëve

Magjia që ndikon te fëmijët më së shumti ka ndikim në sjelljen e tyre dhe studimet. Fëmija vazhdimisht do të futet në ligësi dhe nuk do të ndalet me ndonjë dënim; ai vetë nuk e kupton se çfarë po i ndodhë atij dhe ndjehet fatkeq dhe i paaftë për ndonjë sjellje të mirë.

10)- Efektet tjera

• Burgosja: personi do të dalë mezi nga shtëpia e tij ose vendi ose aspak.

• Humbja e parave, ose nëse ai fiton para, ai nuk do të fitojë më derisa të shpenzojë të gjitha paratë.

• Acarim.

• Personalitet i pabalancuar: personi vazhdimisht do të përjetojë ndryshime në vendimet, idetë, vlerësimet apo disponimin.

• Ka dyshime patologjike, frikë dhe ankth.

• Probleme dhe fatkeqësi të pafundme të jetës.

• Magjia e trashëguar: fëmija merr magjinë nga barku i nënës. Kjo zakonisht shkon së bashku me një shëndet të dobët për mosbindje, fëmijëve dhe refuzimin e të mësuarit.Fëmija mund të jetë shumë i pabindur deri në fund të adoleshencës. Pasi kjo nuk është bërë për ata, magjia trashëguar ka efekte të rastit mbi fëmijët. Nga ana tjetër, në qoftë se magjia është drejtuar për një grua shtatzënë me qëllim të vrasjes ose prishjes së fëmijës, ky i fundit mund të hendikepohet.

• Magjia mund të jetë e kushtëzuar: Çifti do të ndahet (divorcohet) pas lindjes së fëmijës së parë, burri do të humbasin punën e tij çdo herë që gruaja e tij i bashkohet atij; etj

Sigurisht, ka magji që njerëzit e kërkojnë për "suksesin" e tyre në jetë: në mënyrë që të marrin një punë, që të ketë sukses në studime, për të marrë një patentë shoferë, për të fituar një rast, për të tërhequr klientët, etj. Kjo është e ndaluar dhe e vë atë njeri jashtë Islamit, po ashtu si "e keqe" e magjisë.

• Nuk ka asnjë kufizim për atë që mund të programohet me magji.

11)- Magjia në shtëpi, dyqan apo veturë

Ajo mund të shkaktojë mosmarrëveshje në shtëpi dhe aksidente. Në dyqan, ajo mund gjithashtu të sjellë mosmarrëveshjeve; rënie në veprimtari dhe aksidente. Ajo mund të jetë burim i aksidenteve dhe avarive në makinë poashtu. Magjia gjithashtu mund të drejtohet për çdo objekt.

12)- Ëndrrat

Ardhja e magjisë shpeshherë njoftohet në ëndërr: personi kafshohet nga një kafshë, lëndohet nga dikush apo bie pafundësisht. Ai gjithashtu mund të shohë gjarpërinjtë, njerëz të vdekur apo varreza. Ai gjithashtu mund të shohë personin që e dëmton atë, dhe besoni në përvojën time, kjo gjithmonë është dëshmuar të jetë e vërtetë.

13)- Llojet e magjisë

Ne mund të ndajmë magjinë në katër lloje: të ngrënë, e shkelur, e vënë në trup dhe e bërë nga distanca.

Magji e lidhur me ushqim, në 95% të rasteve, problemet e tretjes: në stomak ose probleme me zorrë, të tilla si djegiet, të vjella, gazrat, gunga, thumbime.Këto vështirësi janë të përhershme në përgjithësi, por ato ndonjëherë zgjasin vetëm një periudhë të shkurtër pastaj zhduken. Ato janë të pashpjegueshme me mjekësi, por djegiet mund të qetësohen nga një trajtim mjekësor. Kur një person vuan nga këto mundime gastrike dhe ka simptomat e magjisë në mesin e atyre të përshkruara më parë, ai mund të pothuajse të jetë i sigurt se ai është viktimë e magjisë të ngrënë. Magjia e ngrënë gjithashtu mund të ngrënet aksidentalisht: ajo është menduar për dikë tjetër dhe dikush tjetër e ha atë.

Magjia e shkelur më së shumti është aksidentale; është e shtrirë atje për një aryse apo tjetër dhe dikush shkel në të. Më së shumti ka efekt në lëkurë; prerje, ekzema (prosiasis) dhe butona në trup dhe kryesisht në këmbë, nganjëherë ndryshon vende dhe me mjekësi e pashpjeguar.Ajo gjithashtu mund të shkaktojë flokët të bien ose dobësi në këmbë. Nuk ka asnjë efekt të thyndarjes së një çifti , parandalimin e punës apo efekte të tjera, por vetëm efekt fizik. Ndonjëherë magjia është vënë në rrugën e dikujt - kryesisht para shtëpisë së tij - për të goditur atë. Kjo pastaj do të ketë efektin e synuar dhe jo vetëm ndikonë në lëkurë.

Magjia e vënë në trup do të thotë magjistari dërgon xhinët për të vënë në magjinë në trupin e personit. Ajo është vënë në përgjithësi në vezoret e grave për të ndaluar shtatzëninë, në organin e njeriut që të ngjall impotencë, apo kudo në trup të shkaktojë dhimbje dhe mosfunksionim. Ajo mund gjithashtu të vihet në trup thjesht sepse magjistari ka dërguar xhinët në personin dhe magjia në trupin e tij do t'i

ndalojë ata duke shkuar për aq kohë sa ai është këtu: nëse viktima kërkon të shërohet dhe ai që bën rukje provon për të hequr xhinët, ndërsa ata janë të lidhur me magji në trupin e tij dhe Rukistu nuk e di se si për të hequr këtë magjinë ose nuk di për të fare, xhinët nuk do të largohen çfarëdo ai mund të bëjë. Kështu, magjia mund të vihet në trup vetëm për të komplikuar shërimin e personit nëse ai përpiqet për t'u shëruar. Ju mund të mendoni për atë kur ju ndjeni një dhimbje të përhershme ose periodike në një vend të veçantë.

Magjia me distancë është më klasikja dhe e shpeshta. Por ajo mund të jetë e komplikuar duke përdorur simbole. Varur në një vend të lartë, kjo do të dominojnë dhe mbështjellë personin kështu që ai vetëm do të sillet në jetën e tij dhe kthehet në të njëjtën pikë në vend se të përparojë. Ajo gjithashtu mund të prejë mendjen e tij nga realiteti kështu që ai jeton në një botë imagjinare e populluar nga dyshimi, frika, pavendosmëria, ndryshimi i humorit, etj. Ajo gjithashtu shkakton kokë të rëndë ose dhimbje koke dhe do të bëjë atë të ëndërrojë të ngrihe në vendet e larta, shkojë poshtë ose bjerë. Varrosur në tokë, ajo thith forcën dhe energjinë e personit duke shkaktuar atë që të ketë gjumë të shqetësuar dhe duke i dhënë atij një pamje në depresion dhe një mentalitet të një humbësi.

E groposur në varreza, personi bëhet si i vdekur, empati dhe i lidhur me vdekjen; ai nuk sheh ndonjë të ardhme dhe vetëm jeton, ai do të mendojë për vdekjen dhe ëndrron njerëzit e vdekur apo varrezat. Magjia e vendosur në një pus do të thotë se personi do të mbetet në "fund të pusit", në kuptimin financiar dhe kurrë nuk do të arrijë të dalë. Magjia mund të bëhet me gjakun menstrual; ajo shkakton probleme gjinekologjike, veshtirësi në mardhënie seksuale dhe ndryshim në ndjeshmëri dhe dashuri. Magjia me zinxhir ose dry do të lidhë personin që të pengojë biznesin e tij.

Ajo gjithashtu mund të lidhë xhinët në person. Nyjet janë përdorur shpesh për të bllokuar komunikimin: sa më shpejt që të fillojmë diskutimin ne kemi mosmarrëveshje, ose për të vendosur pengesa në jetë: sa herë që ai kapërcen një pengesë, një tjetër do të dalë, apo "nyje" në të menduarit: ai do të rrinë në pikë fikse të prishë arsyetimin. Nyjet e lidhura dalin në ëndërr si gjarpërinjtë. Tar i zi është përdorur në magjinë për të krijuar një efekt errësirë: ai do të të shohë jetën të errët dhe depresive, njerëzit e shohin atë në këtë mënyrë dhe e shmangin atë.

Kukullat janë përdorur për të vënë gjilpërat në to duke bërë lidhje në trupin e personit sikur thonjtë janë mbjellë në atë, apo gjëra të ndryshme për të lënduar atë fizikisht të tilla si djegia e tyre, prerja e tyre, duke i varrosur ata, etj. Pastaj simbolet e përdorura janë me të vërtetë të pakufizuar dhe magjistarët vazhdojnë të shpikin receta të reja: yndyrë për të bërë personin të trashë, veshët e gomarit kështu që ai bëhet budalla, flokët e qenit kështu që ai bëhet i dobët dhe agresive, bretkocë kështu që ai bëhet i neveritshëm, letra zyrtare për të bllokuar procedurat e tij zyrtare, etj.

14)- Magjia e shumëfishtë

Të gjitha magjitë e përmendura më lart mund të kombinohen pafundësisht. Përveç nëse trajtohet, magjia do të qëndrojë për jetë dhe ata thjesht e shtojnë. Por dikush mund të jetë aq i urrejtur saqë ai do të dërgojë më shumë magji dhe përsërit këtë rregullisht kështu viktima shpejt do të ketë një numër shumë të lartë të magjive. Njëherë i zhytur plotësisht me magjitë më vonë humbë kontrollin e personin të tij dhe jetës.

15)- Magjia serike

Ajo gjithashtu ndodh që magjistari bën shumë magji në një kohë, kështu që çdo herë që një është hequr do të fillojë tjetra.

Ju pastaj shihni personin e sëmurë të përmirësohet disa ditë pastaj bie përsëri.Magjistari mund gjithashtu të ndjekë personin: ai do të informohet nga xhinët çdo herë kur ai shëron veten dhe e përsërit magjinë.Dallimi me rastin e parë është se magji është e ndryshme çdo herë.Rasti i fundit është shumë i rrallë dhe do të thotë magjistari personalisht dëshiron të dëmtojë personin.

16)- Reagimet ndaj leximit të Kuranit

Ne gjithashtu mund të interpretojmë reagimet e personit me leksionet Kuranore për të ndihmuar në diagnozën:

• Reagimi më tipik i magjisë është nxehtësi në tërë trupin: magji është duke u djegur.

• Personi gjithashtu mund të ndjej gjëra të daljes prej tij: magji po largohet.

• Kur ai ndjen rëndesë, emocione stresi, nuk mund të durojë leximin Kuranor, nuk mund të marrë frymë apo bëhet nervozë, kjo tregon praninë e xhinëve.

• Personi mund të relaksohet, qetësohet dhe të bie në gjumë: kjo mund të nënkuptojë dy gjëra: ose magji ka qenë i vendosur në atë për të bërë atë nervoz: Kurani zvogëlon efektin e magjisë dhe personi qetësohet ose magjia është bërë kështu që ai të jetë i lodhur vazhdimisht, edhe nëse ai fle ai do të zgjohet i lodhur: ai pastaj qëndron dhe bie në një gjumë lehtësimi.

• Nëse personi lëviz apo flet pa vullnetin e tij: kemi xhindët.

• Dhimbje koke: është për shkak të xhinëve në trup ose jashtë. Ajo gjithashtu mund të jetë magjia në kokë apo magjia e varur e cila është duke shkuar deri në kokë.

• Reagime të shumta: personi mund të ketë probleme të kombinuara. Kjo pasohet zakonisht nga lodhje dhe rraskapitje.

• Nuk ka ose ka pak reagim : personi ka pak problem ose aspak fare apo xhindët është jashtë trupit dhe që vepron në atë nga jashtë. Në këtë rast, një lexim i thjeshtë lejon për të djegur lidhjen e xhindeve me personin pa arritur xhinët dhe kjo është e mjaftueshme për shkëputje nga magjia.

• Mos harroni diagnozën e xhindeve apo magjia nuk e përjashton tjetrën. Diagnoza është gjithmonë minimale. Nëse keni simptoma të qarta në jetën e personit, trupi i tij, mentaliteti dhe ëndrrat e tij, ju mund të dini edhe nëse nuk ka reagime ndaj leximit.

17)- Konfuzionet (Paqartësitë)

Ndonjëherë, njerëzit do të këshillohen me ne, sepse vajza e tyre ka rënë në dashuri me një jo-musliman dhe mendojnë se është për shkak të magjisë. Në të gjitha këto raste, ajo ishte një dashuri e natyrshme dhe jo si pasojë e magjisë. Sjellja e vajzës mund të ketë ndryshuar dhe ajo e lë familjen e saj: kjo është kryesisht për shkak të mungesës së dialogut dhe paragjykimeve . Ajo nuk e përjashton se është magjepsur, si në aspektet e tjera dhe se kapaciteti i saj për t'u përballur me çështjen e familjes është ulur dhe kjo e bën atë të largohet nga situata.Neve na kërkohet ndonjëherë për të bërë diçka për të sjellë përsëri djalin / vajzën apo burrin / gruan që u largua: kjo është magji e pastër. Ne vetëm lutemi dhe i kërkojmë All-llahut dhe e pranojmë me durim sprovën.

Disa mendojnë se ju mund të tërheqni për "mirë", që është krejtësisht e gabuar, magjia është vetëm një akt i shkeljes së besimit çfarëdo qoftë qëllimi. Disa duan të kenë sukses në martesë ,provim ose gjykatë : të gjitha këto janë vetëm se magji e kulluar.

Nëse ka një magji efekt të lidhur me të keqen, kjo mund të eliminohet duke eliminuar magjinë. Përndryshe, nuk duhet të ndërhyjë në kursin natyror të gjërave. Për të marrë bekimet më shumë në jetën e dikujt,është vetëm një mënyrë: veprat e mira, lutjet, duke qenë i mirë me të tjerët_ sidomos të afërmit afër dhe pendohu nga mëkatet.

Disa mendojnë se ju duhet të "mbështeteni në Allahun" dhe refuzoni të lidhur problemet e tyre për shkak të magjisë. Para së gjithash Profeti paqja dhe bekimi qofshin mbi të ka thënë: "Allahu Bartësi i Madhështisë dhe Madhërisë ka krijuar për çdo sëmundje ilaçin e saj, kështu kuroni veten" Transmetuar nga Ahmedi.

Trupi koha, paratë dhe marrëdhëniet me të tjerët janë dhuratë nga All-llahu ju nuk mund të lejoni veten të humbni nga neglizhenca: kujdes duhet të merren prej tyre në mënyrë që të përballen me ndonjë mangësi.Mbani mend, Profeti paqja dhe bekimi qofshin mbi të dhe shokët e tij u ballafaquan me të gjitha problemet me urtësi maksimale dhe shfrytëzuan të gjitha mjetet e mundshme të lejuara.

Pra, kjo është një gabim të mendoni se ju mund të mbështeteni në All-llahun dhe të neglizhoni mjetet.

Nga ana tjetër është gjithashtu një gabim të lidhnni me magjinë problemet që nuk janë për shkak të saj, ashtu si ju e humbni kohën tonë në qoftë se ju nuk e shihni se një problem është për shkak të magjisë.Një pyetje përcakton dallimin: a kanë këto probleme një shpjegim logjik? Mund t'i tejkalojmë ato normalisht nga përpjekjet dhe sebepet? Ndodh që magjia përkeqëson një dobësi të personit: zemërimin dyshim turpin ... Ne pastaj kalojmë nga një gjendje dobësie në një rrëshqitje të pakontrolluar: personi nuk ka kontrollin e vetes dhe nuk mund të bëjë atë që ai mendon se është e drejtë për të. Kjo do të thotë se magjia e njëjtë nuk ka të njëjtin efekt në njerëz të ndryshëm. Për shembull, nëse një çift është shumë solid dhe të dy janë të butë dhe të respektueshëm, magjia do të krijojë keqkuptime dhe probleme, por një çift, ku krenaria dhe egoizmi janë të fortë menjëherë do të shkatërroj.Unë këshilloj që të mos këmbëngulni për të kuruar njerëzit të cilët refuzojnë të besojnë në magji ose që mendojnë se mund kurohen pa ndihmën tuaj, ju do të keni mjaft për të bërë me ata që kërkojnë të shërohen, ata që nuk kanë nevojë për ndihmën tuaj janë ato i cili do t'ju sjellë probleme dhe të provojnë të jenë më pak mirënjohës. Megjithatë, gjithmonë të keni derën hapur në rast se ata ndryshojnë mendjen e tyre. Këshilloj ata të i luten Allahut për të treguar atyre çështjen dhe zgjidhjen.

Rinia e rritur në Francë të panjohur me çështjet e magjisë, nganjëherë vështirë mund të besojnë në të. Sidoqoftë shumë raste të burgimit, dështimeve në shkollë dhe profesionale, ndarja familjare deri në personalitetin çekulibruar janë për shkak të magjisë.

Rukje është shërim me Kuran dhe lehtësim i vuajtjeve të njerëzve që janë mbërthyer për vite me rradhë. Së dyti kjo është një mbrojtje e muslimanëve kundër shirkut dhe forcimit të besimit të tyre. Së treti kjo është një davet (thirrje) për jo-muslimanët. Së katërti, kjo është një luftë kundër fallxhorëve dhe sihirbazëve të ndryshëm, satanistëve, mjekëve magjistarë, dhe bashkëpunëtorëve të tyre dhe të të gjitha formave të shirkut, derisa të zhduken plotësisht.

B-Syri i keq (Mësyshi)

Syri i keq (mësyshi) është më i lehti prej tre problemeve.Personi zakonisht nuk ëshë i vetëdijshëm për të dhe nuk kërkon trajtim.Ai ndjen rëndesë dhe lodhje i mungon energji. Përveç në një rast, kur syri i keq godet në një pikë të veçantë dhe "prish" një aftësi ose një cilësi në person, atëherë duhet të trajtohet.Për shembull, një student i cili e kaloi me sukses provimin e tij dhe të gjithë fillojnë duke folur për atë, atëherë ai është tani në gjendje të ndonjë suksesi akademik, një sportist i cili brohoritet dhe papritmas nuk mund të përmirësohet ose ka aksidente çdo kohë. Përveç kësaj, foshnjat mund të jetë shumë të prekura nga syri i keq(mësyshi): ethe, humbje e oreksit dhe gjumë.Për më tepër ajo i jep një mundësi xhinëve në shtëpi të trembë ata. Kjo është shpjegimi më e zakonshme për frikën fëmijëve natën: xhinët që jetojnë në shtëpi përfitojnë nga "çarja" nga syri i keq që trembin ata. Ne duhet atëherë të trajtojmë fëmijën për syrin e keq dhe shtëpinë për xhinë. Njerëzit shpesh mendojnë se ata kanë sy të keq për shkak se ata kanë "fat të keq", por kjo është magji.Disa njerëz e kanë këtë fuqi të syrit të keq: sapo ata shikojnë në diçka duke admiruar atë, ajo prishet. Kjo është një efekt shpirtëror që nuk mund të shpjegohet me ligjet fizike. Falënderoj Allahun të tillë njerëz janë të paktë.Kryesisht ky vështrim duke admiruar mbart xhelozi dhe ligësi. Syri i keq mund të ndikojë në një person një familje, një makinë, një dyqan, një shtëpi apo çfarëdo, edhe një gjë e vogël.Një tjetër lloj i syrit të keq është ai i bërë nga një grup. Njerëzit fillojnë të flasin për dikë, suksesin e tij, bukurinë e tij, forcën e tij apo ndonjë gjë, dhe energjia e tij prishet, dhe ai bëhet i rëndë dhe dembel. E njëjta gjë për një dyqan apo ndonjë gjë tjetër. Syri i keq mund të jetë për shkak të xhinëve.

C-Xhinët

Ka shumë arsye pse një xhin do të ndërhyjë me njerëzit, por duhet të jetë një arsye. Në të gjitha rastet e mëposhtme janë gjithmonë tre mundësi: xhinët mund të jetë brenda trupit të personit, jashtë tij ose duke shkuar në dhe jashtë trupit të personit si i pëlqen. Kur ai është brenda trupit, ai mund të zotërojë personin dhe flasë nëpërmjet tij: kjo mund jetë e përhershme, periodike ose e rastit.

1)- Magjia

Arsyeja më e shpeshtë është magjia.Magjia nuk ka nevojë të shoqërohet me një xhin, por xhinët nganjëherë dërgohen për të forcuar efektin e magjisë. Për shembull, për të ndarë (divorcuar) një çift, xhini mun t'i japë burrit një pamje të shëmtuar dhe frikësuese në sytë e gruas së tij; për të penguar dikë për të punuar ata do të marrin punëdhënësin që të refuzojnë ose të mos i besojnë atij.

Por ajo që xhinët bëjnë më së shumti është të shqetësojnë mentalisht viktimën: ai do të ketë mendime të pafundme dhe obsesionet sikur dikush është duke folur në kokën e tij gjatë gjithë ditës.Ata gjithashtu shpesh luajnë një rol të rëndësishëm në sëmundjet dhe dhimbjet fizike që të pengojnë funksionimin fizik të trupit.Xhinët e dërguar me magjinë janë të detyruar për të bërë punën. Ata mund jenë të mirë, Muslimanë të vërtetë apo të korruptuar dhe jobesimtarë. Ata të mirët do të bëjnë punën me hezitim dhe të pabesët do të shtojnë më shumë.Veçanërisht në Afrikë ka një traditë të gjatë të bashkëpunimit në mes të xhinëve dhe magjistarëve.

Pasi feja e tyre është adhurimi statujave dhe xhinët përmes lumit, drurit apo detit, dhe therjen e kafshëve për ta ofrojnë dhurata të ndryshme, xhinëve kanë zhvilluar një shkencë të të shërbyerit të magjistarëve dhe realizimin e gjërave mahnitëse për ta.

Kështu që atje do të ketë xhinë me gati çdo magji.Për shembull, viktima mund të krejtësisht të humb mendjen e tij duke dërguar mijëra xhinë në të.Pra gati të gjithë xhinët që ju gjeni në njerëzit e sëmurë janë profesionistë që punojnë për magjistarët.

2)- Hakmarrja

Xhinët jetojnë rreth nesh. Ata janë të shumtë në vende të pabanuara dhe të të pashfrytëzueshme.Vende të pista dhe të lagësht janë të banuara veçanërisht për shkak se xhinët gjejnë ushqimin e tyre e mbetur pas ngrënies dhe të jashtëqitjeve. Ata janë gjithashtu sidomos në shtëpitë e vjetra dhe që mirëmbahen keq por edhe në ato të reja dhe që mirëmbahen mirë.

Duke jetuar rreth nesh, ata na shmangen neve, por një veprim brutal i vetëm pa thënë: "Bismilah", ose duke hedhur diçka larg ose derdhur ujë të nxehtë, mund të arrijë ata dhe bëjë keq atyre ose të shkaktojë hendikep ose vdekje.Atëherë ata mund të hakmerren apo të hakmerret një nga të afërmit e tyre duke mposhtur personin që pa dashje i ka dëmtuar ata.Personi mund të jetë pjesërisht i paralizuar apo të ketë rëndesë, ai mund të ketë ankth ose depresion, mendime vetëvrasjeje apo kanë ngacmime apo manifestimet tjera.

Kjo shpesh ecën me ëndrra të këqija: personi është rrahur apo ndjekur nga njerëzit të frikshëm. Xhinët kanë arsye më pak dhe pasion më shumë se ne. Ata kanë tre pasionet e forta: krenari, dashuri dhe hakmarrje. Xhinët mund të kushtojnë tërë jetën e tij duke bërë asgjë pos të hakmerren ndaj një personi.

3)- Dashuria

 Kjo ndodh kur ne zhveshemi pa thënë "Bismilah", xhinët na shohin të zhveshur dhe mund të stimulohen seksualisht si kur ne shohim persona të zhveshur, sepse është një lloj i përputhshmërisë seksuale midis xhinëve dhe qenieve njerëzore.Dua të them në qoftë se ju vetëm zhveshemi pa thënë "Bismilah", që rrezikon të ju të arrijë xhinët, por të ketë ndonjë lloj të ndaluar ose aktivitet të turpshëm seksual është një derë e hapur për xhinët për t'u bashkuar në dhe ata mund të merrni të lidhen me atë personin.

Xhinët meshkuj bien në dashuri me femra dhe femrat (të llojit xhinë) me burrat - rastet e homoseksualitetit me xhinë janë të rralla. Llojet e personave që xhinët pëlqejnë janë njerëzit me ligësi në zemër ndaj shokëve të tyre. Pra, si ne duhet ta duam të mirën, ne duhet të urrejmë të keqen dhe nuk kanë mëshirë për personat e padrejtë.Ne nuk duhet të jemi të butë në mënyrë që të bëjë për të tjerët atë që ne vërtetë nuk duan të bëjmë. Një person i përzemërt duhet më mirë të dëgjojë zemrën e tij se sa të besojë njerëzit e tjerë.Mentaliteti për të pranuar t'i nënshtrohen tjerëve ndikon personin për të marrë xhinët apo magji.Ndodh që kjo dashuri mbetet e fshehtë.Shumicën e kohës, personi do të ketë ëndrra erotike.Në përgjithësi këto ëndrra nuk janë "të vështira", por më tepër të këndshme për burrat, sepse xhindi femër shfaqet si grua ideale për njeriun.Ato janë gjithashtu të një frekuence të lartë, ndërsa norma për një beqar të ri është një herë në çdo 10-15 ditë.Në qoftë se gruaja është subjekt i xhinit, seksi është shumë intensiv.Nëse ajo refuzon ose i reziston, ajo mund të jetë e detyruar dhe bllokuar. Shumë njerëz e ndjejn këtë: ne ndjehemi të bllokuar, ndërsa shkojmë në shtrat dhe ne çlirohemi sapo ne të bëjmë një lëvizje ose ne shqiptojë emrin e All-llahut.Xhini që shfaqet në formën e burrit të mashtrojë atë dhe pasi akti të përfundojë, ajo e kupton se nuk ishte ai. Kur personi është i martuar, xhini ndonjëherë pranon bashkëshortin, por shumicën e kohës, ai nuk e duron atë, prandaj personi nuk do të duron atë shumë. Kjo ndodh kryesisht për gratë.Burri pastaj duhet të veprojë me butësisë që të ketë marrëdhënie seksuale. Nëse ai insiston, gruaja mërzitet ndoshta, qan dhe do të përfundojë deri në mosmarrëveshje.Në rastet ekstreme, nëse personi pranon të martohet me xhinin, ai mund të marrë fëmijët me vete.Statusi i fëmijës nuk është e qartë: ai do të jetë kryesisht në botën e xhinëve dhe ju nuk duhet të shqetësoheni për atë dhe të mos mendoni se jeni përgjegjës për të rritur atë.Por një grua mund të lindë një fëmijë të përzier: spermës të xhinit të përzier me një të njeriut në konceptim. Ata fëmijë janë rëndë të paaftë.Ne duhet të kuptojmë se bërja një çifti në xhinët është e ndryshme nga e jona. Ata nuk kanë dasma me festimet dhe dëshmitarë, njëri vetëm duhet të dashurojë tjetrin, ata shkojnë së bashku dhe kjo është një çift besnik dhe bashkëlidhur.Me qenie njerëzore, ata sillen në të njëjtën mënyrë dhe e shohnin ligjshme për të mbrojtur me xhelozi bashkëshortin e tyre kundër një konkurrenti tjetër. Edhe xhinët e vërtetë muslimane mund të jetë në këtë situatë.

4)- Banimi

Xhinët kanë një jetë të thjeshtë në krahasim me tonat. Ata nuk transformojnë natyrën dhe jetojnë në mjedisin që ata të gjejnë. Ata shikojnë për shtëpitë e duhura dhe nuk mund të ndërtojnë të tyren.Ata shikojnë për ushqim: ushqim dhe jashtëqitjet e mbetura, dhe nuk mund të gatuajnë ose të ruajnë ushqimin. Përveç këtyre dy preokupimeve, ata nuk kanë shumë për të bërë.Disa janë të përkushtuar për të adhuruar, të tjerët të ndërtuar familjet dhe të tjerët shpenzojnë kohën në luftime. Të tjerët ndjekin vendet mëkatare dhe marrin pjesë në veset njerëzore.Kur një xhin është në trupin e njeriut, ai ushqehet dhe strehohet, me ushqim më të mirë dhe strehim sesa të cilin ai e gjen jashtë dhe në përgjithësi nuk ka nevojë për më shumë të jetë i kënaqur.Për këtë arsye, xhinët mund të jetojnë në burra vetëm për t'u strehuar. Por ata kanë nevojë për një të çarë për të hyrë në të tilla si: magjia, syri i keq apo xhinët në personin, ata gjithashtu mund të hyjnë në një moment dobësie:, zemërimi trishtimi, frike.Prandaj, sapo një person është lënduar nga një ose më shumë prej këtyre problemeve, ai mund të jetë i banuar nga xhinët në kërkim për një shtëpi. Fatkeqësisht, lutjet e mbrojtjes nuk garantojnë një mbrojtje të mjaftueshme që personi ka një të çarë si një plagë e ekspozon trupin për të mikrobeve dhe rregullat e higjienës nuk janë të mjaftueshme.Ndonjëherë, xhinët në trup nuk do të manifestohen dhe personi nuk ndjenë asgjë.Personi mund të ndjejë intensitet në pjesën e trupit të tij/saj, ku është xhini.Një ndërveprim mund të ndodhë në mes të dyve: xhini transmeton ndjenjat e tij dhe reagimet:, frika, gëzimi, depresioni, zemërim, tërheqje apo neveri ndaj çdo gjëje, sidomos fesë, personi gjithashtu mund të vendosë ndjenjat e tij në xhinin, të detyrojë atë që të bëhet si ai , të zhduken para tij, ose të largohet.Përveç kësaj, në qoftë se ka një tjetër xhin brenda trupittë dy xhinët mund të ndërveprojnë deri në luftë, ose njëri prej tyre është i dominuar nga tjetri ose fshehur nga prania e tij.Xhinët mund të sulmojnë një person për një arsye tjetër: në qoftë se personi përparon mirë në Islam (më i devotshëm), djajtë mund të dërgojnë një djall të veçantë për të trajtuar atë. Iblisi është një xhin dhe nuk ka qenë kurrë një engjëll. Por, xhinët janë një natyrë e paqëndrueshme dhe në ndryshim.Kur ata janë të devotshëm, ata bëhen të pastër dhe duken si engjëjt: sa më shumë të ligë (pabesë) të jenë ata, të errët dhe pesimist ata bëhen. Para mosbindjes ndaj Allahut, Iblisi ishte aq i pastër se ai ishte asimiluar në engjëjt.Kur ai kundërshtoi, ai u mallkua dhe u shndërrua në një djall. Ai ishte aq shumë i mallkuar që pasardhësit e tij janë të gjithë shejtanët. Ata janë dy lloje: ata të lidhura për personin, ata vijnë në jetë me të nga djajtë e prindërve të tij, dhe ata që janë të lirë, ata takohen, planifikojnë dhe punojnë për të tërhequr njerëzit në Xhehennem.Kur një person ndjek fenë, ai lehtë mund të dominojë fizikisht djallin, por mendimet dhe ndjenjat janë më të vështira për tu kontrolluar. Kur një person arrin një përparim shpirtëror "" dhe afrohet më pranë All-llahut, në mënyrë që ai kontrollon mendimet e tij dhe emocionet dhe nuk lë mundësinë e ndikimit të djallit të bashkangjitur atij; djajtë e konsiderojnë atë të jetë "i rrezikshëm" dhe dërgojnë një djall apo një xhin duke punuar për djallin për të çuar atë në rrugë të gabuar (humbje).Ai pastaj përpiqet të mërzitë atë, në argumentojë (fjaloset) me njerëz, për të ndaluar atë të rrisë devotshmërin shpirtërore, për të udhëhequr atë në mëkatet, etj. Ky rast është shumë i rrallë, sepse vetëm pak njerëz kanë qenë në gjendje për të dominuar djallin e tyre, por është mirë që ta dini .Një nga xhinët që kanë ardhur për të jetuar brenda personi mund të jetë një musliman apo më vonë konvertohet në Islam, dhe përpiqet për të ndihmuar personi kundër të këqijve.Xhini gjithashtu mund të ndryshojë statusin e tij: ai mund të vijë me magjinë, atëherë bie në dashuri ose të qëndrojnë pasi magjia është hequr për t'u strehuar dhe ushqyer ose ai mund të vijë për t'u strehuar dhe bie në dashuri me personin.Ka edhe xhinë që nuk janë në dashuri, por përfitojnë nga situata seksuale, ose të cilët janë seksualisht posesiv pa dashuri për personin.Kjo do të rezultojë kur problemet e personit zgjasin një kohë të gjatë, me kalimin e kohës ai do të grumbullon problemet derisa ai humb mendjen e tij ose bëhet një pijanec. Prandaj, ne duhet të trajtojmë gjërat deri në fund dhe të mos lëmë pas dore një problem, sepse ajo është e durueshme, ajo mund të shkaktojë tjerëve.

5)- Xhinët në shtëpi

Shtëpitë e vjetra dhe të braktisur janë pothuajse gjithmonë të banuara, shtëpitë e reja janë shpesh shumë të banuara. Është më e lehtë për një xhin për të hyrë në një shtëpi dhe të qëndrojë atje se sa për banorët për të ndaluar ata.

Shumicën e kohës, xhinët janë krejtësisht të pavërejtur. Kur ata janë besimtarë dhe myslimanë praktikues, ne ndjejmë një atmosferë të lehtë dhe të këndshme; këto xhinët fetarë shpesh jetojnë në mesin e muslimanëve praktikues shtëpitë e të cilëve janë të gjallëruar nga Kur'ani, lutjet dhe diskutimet fetare.Xhinët nuk janë të pasur në fushën e shkencës, ata nuk kanë qasje në libra dhe nuk kanë shumë aktivitete fetarë dhe iniciativa, në mënyrë që të përparojnë në fe ata kërkojnë për atmosferë fetare në mesin e njerëzve.Për fat të keq, këto xhinë të mirë janë të paktë.Shumica nuk janë as të mirë e as të këqij, ashtu si njerëzit e zakonshëm vetëm jetojnë jetën e tyre pa qëllim, dhe ata të cilët janë më të dukshëm janë ata të këqijtë që urrejnë muslimanët praktikantë.

Kur ata janë në shtëpi, ne ndjejmë një atmosferë të rëndë, dhe njerëzit që vuajnë nga magjia, syri i keq apo xhinët, si dhe fëmijët e vegjël do të ndjejnë atë më shumë, dhe ndonjëherë mund të shohin xhinë nën paraqitjet e ndryshme.Xhinët gjithashtu do t'u bëjnë keq atyre, prishin gjumin e tyre dhe duke shkaktuar ata që të kenë makthe.Duke jetuar së bashku herët a vonë do të shkaktojë që banorët e shtëpisë të goditin aksidentalisht xhinët dhe për këtë arsye marrin hakmarrje ose ata zhvishen pa thënë "Bismilah" dhe xhinët bien në dashuri me ta.Nëse përveç kësaj, disa anëtarë të familjes janë të zënë nga magjia, ata do të jenë subjekt më i mundshëm i saj, sepse xhinët lehtë do të hyjnë në ta.

Xhinët në shtëpi mund të ketë qenë dërguar atje nga magjia, pra, ata veprojnë drejtpërsëdrejti për të dëmtuar njerëzit në shtëpi.